Det rigtige hold

De fleste mennesker – og især iværksættere snakker om den gode idé. Eller det rigtige projekt. Fx at skabe noget nyt, som markedet hungrer efter – for det må vel betyde, at man med stor sandsynlighed får succes? Den køber jeg ikke. Alt iværksætteri er hårdt og svært, og typisk pander man selv hovedet mod muren MANGE GANGE. Hvis man ikke er bygget til det – eller har de rigtige mennesker omkring én, så kan selv den gode idé fise ud…

Jeg har igennem min tid lige fra de spæde opstartsprojekter, over Trustpilot og frem til Conversio lært, hvor vigtigt det er at have det rigtige hold på plads. Det tager typisk tid at finde de rigtige mennesker, men når du står med følelsen af, at holdet er plads, så føler du for alvor klar til at storme derudaf og overtage verdensherredømmet.

 

Men hvordan finder jeg de rigtige mennesker?

Start med at finde frem til dine behov. Lav en SWOT analyse af dig (og evt. dit nuværende team). Altså find frem til dine/jeres styrker, svagheder, muligheder og trusler. Når det er på plads – har du typisk et ret godt billede af, hvad du mangler i dit team, for at få mere succes.

 

SWOT på mig selv i forhold til at bygge et stærk Digitalt Bureau.

S: Administrationsstærk, dygtig til at eksekvere, idérig, visionær, Struktureret, Know How om startups, Kapitalviden, Bredt netværk, god kundeservice

W: Dårlig sælger, dårlig projektstyrer, mangel på know how teknisk, dårlig til at fordybe mig.

O: Stærke muligheder for at komme i gang med spændende nye projekter.

T: Taber for mange bolde undervejs og risikerer at sætte et projekt overstyr grundet manglende fordybelse.
Alt efter, hvor mange man ønsker om bord, kan man nu skitsere, de personer man har brug for. I mit tilfælde, var det en sælger, en udvikler og en projektstyrer. Kan styrkerne her lægges sammen til én eller to personer? Ja – ganske givet, men så går jeg igen på kompromis med deres speciale. Jeg ønsker KUN specialister, da jeg selv er typisk generalist.

 

Jeg fandt mine partnere i mit netværk

Da jeg var bevidst omkring mit behov, gik jeg ud og lavede en search i mit netværk efter potentielle folk, der både var kompetente, men også sultne nok – til at løbe sammen med mig.
Nu er mit hold samlet – som består af Daniel Jacobsen – en ung fantastik udvikler, der trods sin forholdsvis korte erfaring er blandt Danmarks dygtigste udviklere på Magento. Michael Jørgensen – oprindelig grafiker, i dag projektleder. Uovertruffen i at eksekvere og få ting til at ske, desuden er han utrolig minutiøs i alle hans opgaver. Sidst, men ikke mindst, Johannes Helleland – en særdeles dygtig sælger og online marketing ekspert, med mange års erfaring indenfor begge områder.

 

Opsamling

Skal jeg være helt ærlig – så følger jeg mig nu 4 x så stærk som før. Vi har MUSKLER over hele linjen og er klar til at tage fat i, hvad som helst – og det gør hele forskellen på min motivation. Siden vi startede sammen har vi tredoblet vores omsætning, fordoblet vores kundeskare og løber nu stærkere end nogensinde.